Home / Megye / A rábaközi lánglovagoknak is be kellett segíteni a kedd esti győri viharkárok felszámolásába

A rábaközi lánglovagoknak is be kellett segíteni a kedd esti győri viharkárok felszámolásába

Több mint száz riasztás érkezett tegnap este a Győr-Moson-Sopron megyei műveletirányítási központba, miután viharos szél és felhőszakadás érte el Győrt és környékét. Kidőlt fákról, autóra, vezetékekre hasadt ágakról érkezett a legtöbb bejelentés, de épületkárok és pincébe zúdult nagy mennyiségű csapadék miatt is riasztották a tűzoltókat. Abdán villám csapott egy ház tetejébe, Abda és Öttevény között pedig a vasúti forgalmat is akadályozta a sínekre dőlt fa.

Tegnap hetvenkilenc esetben volt szükség a tűzoltókra a vihar okozta károk miatt, a győri, pannonhalmi és lébényi hivatásos tűzoltók munkáját a környékbeli önkéntes tűzoltó egyesületek – Győrszemere, Tét, Győrújbarát, Kunsziget, Abda, Börcs és Öttevény –   negyvenkét önkéntes tűzoltója is segítette, akik késő éjszakáig távolították el a forgalmi akadályt jelentő fákat, szivattyúzták a vizet a pincékből.

Még ma is érkeznek bejelentések, folytatódik a fák eltávolítása. Személyi sérülés nem történt a viharos káresemények során. 

Forrás: Katasztrófavédelem

Fotók: Katasztrófavédelem/ MTI.hu

About hellorabakoz

Check Also

Az alkohol is hatással lehetett a bágyogszováti balesetre- Három sérült

Az egyenruhások 1644 esetben végeztek alkoholszondás ellenőrzést, amelynek során 13 járművezetőnél jelzett pozitív értéket a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük