Home / Beled / Már az osztrákokkal sem vagyunk jóban? Vajon a megromlott diplomáciai kapcsolat vezetett a határátkelők lezárásához?)
Fotó: orf.at

Már az osztrákokkal sem vagyunk jóban? Vajon a megromlott diplomáciai kapcsolat vezetett a határátkelők lezárásához?)

Váratlanul érte az ország nyugati részén élőket Burgenland tartományának ismét előhúzott szankciója.

Tegnap élesítette 2015 után újra Ausztria a határátkelőinek korlátozását Magyarország – és egyébként még Szlovénia felé. A 60 határátkelő közül jelenleg csupán 35 használható járműkorlátozás nélkül. A maradék 25 helyen csak gyalogosan, biciklivel vagy lóval, illetve mezőgazdasági járművel lehet átkelni.

Forrás: orf.at

A burgenlandi hatóságok azért döntötték így, mert ily módon szeretnék csökkenteni a kistelepüléseiken megnövekedett járműforgalmat. Ezt a módszert egyébként korábban már alkalmazták, méghozzá 2015-ben, amikor migránsok tömegei jelentek meg az osztrák-magyar határnál.

További hír, hogy Ausztria 2019 májusáig meghosszabbította a 2015-ben, a migrációs válság miatt visszaállított határellenőrzést, valamint, hogy a Jobbik három képviselője (Magyar Zoltán, Brenner Koloman és Bana Tibor) írásbeli kérdést nyújtott be az illetékes minisztériumhoz, hogy mégis miként akarják ezt helyrehozni. Várjuk a választ!

A szankcióval egyébként rengeteg Ausztriában dolgozó magyar mindennapjait nehezítik meg, akiknek emiatt akár egy órával is nőhet a munkahelyre történő be- és hazajutásuk. Nyílván 2015-ben egy teljesen érthető okból történt a korlátozás, azonban a mostani egyértelmű jele annak, hogy a diplomáciai kapcsolatunk nyugati szomszédunkkal – ahogy másokkal is – romokban van. Hiszen két szomszédos ország között ilyen szankciókat megelőzendően tárgyalások szoktak lefolyni, hogy egyik fél se járjon teljesen rosszul, de mindenkinek megfelelő legyen. Jól mutatja a kormány sikereit, hogy szóba sem álltak velünk az osztrákok…

About hellorabakoz

Check Also

Az alkohol is hatással lehetett a bágyogszováti balesetre- Három sérült

Az egyenruhások 1644 esetben végeztek alkoholszondás ellenőrzést, amelynek során 13 járművezetőnél jelzett pozitív értéket a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük