Home / Megye / Veszélyben az ausztriai ingázás?

Veszélyben az ausztriai ingázás?

Mintegy 25 ezer Győr-Moson-Sopron megyei magyar családot érinthet súlyos csapásként az ausztriai munkavállalás korlátozása.

Ráadásul, ebben a számban még benne sincsenek, akik papír nélkül, azaz illegálisan vállalnak időközönként vagy napi rendszerességgel munkát a szomszédban. Azóta úgy tűnt, hogy normalizálódik a helyzet, ám az elmúlt időszakban újabb váratlan fordulatok következtek be. A magyar autósok szívatása az első lépés volt, aztán jött a paksi beruházás megtámadása, de több forrás egybehangzó véleménye, hogy az osztrákok nem fognak itt megállni. A hírek roppant aggasztóak, most összeszedtük tételesen, lépésről-lépésre, hogy mi válthatja ki a korlátozásokat:

1, Kiderült, hogy a magyar kormány három éve hazudik és mégiscsak migránsokat telepít be. Jól emlékszünk még a több órás sorban állásra a határon, sokan már akkor arra panaszkodtak, hogy veszélyben a munkájuk. Több esetben az osztrák munkaadó nehezményezte a rendszeres késést, sőt kirúgásokról is lehet tudni. Most a titkos migránsok miatt újra ilyen helyzet állhat elő a határon.

2, Kiderült, hogy a kormány pénzért árult állampolgárságával, mintegy 5-6 ezer orosz ajkú bűnöző juthatott be hazánkba és rajtunk keresztül Európába. Azon túl tehát, hogy az egész kötvény-biznisz hatalmas bukás a magyar adófizetőknek, még saját magunkra is szabadítjuk a fokozott ellenőrzést.

3, A helyzetet súlyosságát érzi a magyar kormány is, azonban Orbán Viktor keddi ausztriai útja egyáltalán nem sült el jól, főleg, ha a magyar ingázók helyzetét nézzük. Itt most nem is arra gondolunk, hogy a miniszterelnök vonatozásáról kiderült, hogy jó nagy kamu, hanem arra, hogy semmit nem sikerült elérni a magyar emberek érdekében. Egy osztrák belpolitikát jól ismerő szakértő véleménye, hogy az új ausztriai vezetés be fogja tartani az ígéreteit és jelentősen korlátozza majd a külföldi munkavállalókat, ezt pedig legegyszerűbben az ingázók esetében tudja megtenni. A gyermekek után járó illetmények, szociális juttatások és egészségügyi szolgáltatások esetében is jóval szigorúbb rendszer és csökkentett összegek várhatóak.

4, Térségünkben még inkább aggasztó a helyzet, hiszen az elmúlt héten robbant a hír, hogy jó esély van arra, hogy Kapuvár határában helyezik el a Fidesz által befogadott titkos migránsok egy részét. Az ügy tisztázására Magyar Zoltán jobbikos képviselő azonnal a Belügyminiszterhez fordult, azonban még nem kapott válaszokat a feltett kérdésekre.

Gyopáros Alpár, térségünk országgyűlési képviselője sajnos most kedden sem jelent meg a parlament ülésén, így szokását megtartva, most sem tudott megszólalni választókerületünk ügyeiben. A helyzetre megnyugtató megoldást az jelenthet, ha a fenti négy pont többsége rendeződik, ehhez pedig politikai váltás kell hazánkban…

About Sz. Kálmán

Check Also

Az alkohol is hatással lehetett a bágyogszováti balesetre- Három sérült

Az egyenruhások 1644 esetben végeztek alkoholszondás ellenőrzést, amelynek során 13 járművezetőnél jelzett pozitív értéket a …

One comment

  1. “…több forrás egybehangzó véleménye…”
    Például?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük