Home / Megye / Döbbenet! Kapuvárra telepítik a kormány által befogadott migránsokat?

Döbbenet! Kapuvárra telepítik a kormány által befogadott migránsokat?

Újra téma lett a miklósmajori volt határőrlaktanya táborrá alakítása?

A Kapuvár határában álló Miklósmajor volt határőrlaktanyája évek óta üresen és elhagyatottan állt. A közelmúltban azonban az állam rendbe rakta a területet és kormányülésen foglalkoztak azzal a tervvel, hogy migránstábort hoznak létre a majorságból.

A téma persze azonnal bekerült a megyei és az országos sajtóba is. Sőt, Magyar Zoltán a Jobbik országgyűlési képviselője több alkalommal a Parlamentben is felszólalt az ügyben, ahol a térség lakosainak a tiltakozását tolmácsolta. Akkor úgy tűnt sikerült elhárítani a veszélyt, most azonban újra téma Miklósmajor. Az elmúlt héten robban a hír, hogy a kormány 2300 migránst mégiscsak letelepített az országba és további ezrek érkezhetnek. Több helyről érkezett olyan információ, hogy a Kapuvárhoz tartozó területet alkalmasnak találhatja a kormány egy állandó migránstelep létrehozására. A friss hírrel természetesen megkerestük a választókerület fideszes országgyűlési képviselőjét, Gyopáros Alpár cikkünk megjelenéséig nem válaszolt, amennyiben ez megtörténik, azt is közöljük.

Magyar Zoltánt térségünk jobbikos képviselőjét is kerestük, aki arról tájékoztatta blogunkat, hogy azonnali hatállyal a Belügyminisztériumhoz fordult. A kérdést cikkünkhöz csatoltuk, amint érkezik a minisztériumi válasz, azt is közöljük.

A jobbikos politikus döbbenetesnek tartja, hogy sem a kapuvári, sem a környékbeli lakosokat nem kérdezték meg a tervről. Véleménye szerint, amennyiben megvalósul a telep, a közbiztonsági kockázatokon túl az ausztriai munkavállalást is ellehetetlenítheti. Vérlázítóan cinikusnak tartja, hogy miközben az emberek pénzén tízmilliárdokat költött a kormány a migránsellenes kommunikációra, a háttérben, titokban, mégis ezreket telepít le. Sőt, ma már az is tudható, hogy az a kormányzati védekezés sem igaz, hogy itt békés, beilleszkedő tömegekről van szó, elég ha elolvassuk ezt a cikket vagy megnézzük ezt a videót.

About Sz. Kálmán

Check Also

Az alkohol is hatással lehetett a bágyogszováti balesetre- Három sérült

Az egyenruhások 1644 esetben végeztek alkoholszondás ellenőrzést, amelynek során 13 járművezetőnél jelzett pozitív értéket a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük