Home / Csorna / Súlyos baleset! Egy őz miatt rántotta el a kormányt Csorna közelében a sofőr (Képekkel)

Súlyos baleset! Egy őz miatt rántotta el a kormányt Csorna közelében a sofőr (Képekkel)

A Rendőrség mindenkit figyelmeztet a vadveszélyre és a csúszós utakra!

Ön elrántaná kormányt?

Bősárkány irányából Csorna felé közlekedett a 86-os számú főúton egy személyautó sofőrje 2017. november 18-án 4 órakor. Haladása során a főút 155+550 kilométerszelvényébe érve – elmondása szerint – egy őz ugrott az útra.

A járművet vezető 22 éves jánossomorjai férfi az állatot látva elrántotta a kormányt és fékezett, azonban a gépkocsija sebességét nem az út-, látási- és időjárási viszonyoknak megfelelően választotta meg, ezért az autó megcsúszott a nedves úton és áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba. Ezután a sáv melletti szántóföldön landolt, majd megpördült és felborult. A gépkocsi sofőrje a balesetben – az elsődleges megállapítások szerint -­ 8 napon túli, súlyos, míg egyik utasa, egy 19 éves mosonmagyaróvári nő könnyebb sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit a Csornai Rendőrkapitányság vizsgálja.

Ezt tartsa észben a hasonló helyzetek elkerülése érdekében

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése miatt az őszi-téli megváltozott időjárási körülményekre hívja fel a gépkocsivezetők figyelmét:

  • Az őszi időjárási körülmények miatt veszélyt jelenthet a közlekedőkre a fákról lehulló, nedves levéltömeg, amelytől az úttest csúszóssá válhat.
  • Hasonló a mezőgazdasági gépek által felhordott sár hatása is. Ilyenkor csökken a gumiabroncs tapadása és megnő a féktávolság.
  • Nedves, párás, esős időben soha ne úgy közlekedjenek, ahogy nyáron megszokták! Mindig tartsanak nagyobb követési távolságot! Kerüljék a hirtelen fék használatot, sebességüket óvatosan csökkentve közlekedjenek és óvakodjanak a váratlan és gyors irányváltoztatástól!

About hellorabakoz

Check Also

Az alkohol is hatással lehetett a bágyogszováti balesetre- Három sérült

Az egyenruhások 1644 esetben végeztek alkoholszondás ellenőrzést, amelynek során 13 járművezetőnél jelzett pozitív értéket a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük