Home / Gazdaság / Így néz ki az Arany-emlékévre kiadott ünnepi postai bélyeg

Így néz ki az Arany-emlékévre kiadott ünnepi postai bélyeg

Ünnepi bélyegkisívvel emlékezik meg Arany János születésének 200. évfordulójára a Magyar Posta Zrt.

Arany János tizenkét évig dolgozott az Magyar Tudományos Akadémia titkáraként, az akadémia levelezését is bonyolítva; ezekre a levelekre már Magyarországon gyártott bélyegek kerültek – emlékeztetett a bélyegkisív ünnepélyes kibocsátásán, hétfőn Budapesten a köztársasági elnök.
Áder János szerint Arany János valószínűleg tiltakozna, hogy bélyegen lássa viszont magát, hiszen az ő habitusától távol állt az ilyesmi, “mi viszont tartozunk neki ennyivel” – hangsúlyozta.
Az Arany János Emlékbizottság elnöki posztját is betöltő Áder János hozzátette: a Magyar Posta kiváló bélyegkisívvel ajándékozza meg nem csupán a filatelistákat, de minden, az irodalmat, a művészetet kedvelő embert.
Illés Zoltán, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a magyar nyelv egyik legnagyobb ismerőjének tartott költő képmása már többször került bélyegre.
A hétfőn megjelent kisív négy bélyege Arany János négy balladáját – A walesi bárdok, Ágnes asszony, Mátyás anyja, Bor vitéz – ábrázolja egy-egy grafikával, idézettel és az emlékév arculati elemeivel – számolt be a részletekről.
Elmondása szerint a bélyegkisívet Gilicze Gergő grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. gyártotta 30 ezer példányban.
Forrás: és kép: MTI

 

About hellorabakoz

Check Also

Hatalmas területen ég a tarló Csorna mellett a M85-ös út közelében

A lángok egy erdőt is veszélyeztetnek.Kigyulladt a tarló Csorna térségében, Dör és Pásztori között, az …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük