Home / Gazdaság / Az ellenzék szerint kitiltják a nem állami médiát a vizes VB-ről, az MTVA cáfol

Az ellenzék szerint kitiltják a nem állami médiát a vizes VB-ről, az MTVA cáfol

Senkit nem tilt ki a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Magyarország történetének eddigi legnagyobb sporteseményéről, a vizes világbajnokságról (vb)

– hangsúlyozta a szervezet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Azt írták, hogy folytatva az eddigi hagyományokat, a nem jogtulajdonos médiumok továbbra is forgathatnak az úgynevezett vegyes zónában, oda a televíziós stábok kamerával is bemehetnek, ha erről a szervező – ebben az esetben a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA – nem határoz másként.
A közelmúlt más világeseményeihez hasonlóan azonban jogtulajdonosként továbbra is fenntartják a jogot, hogy magáról a rendezvényről – az úszószámokról, a vízilabda-mérkőzésekről, a szinkronúszó-gyakorlatokról, az ugrásokról és az eredményhirdetésekről – egyetlen más magyarországi médium sem forgathat – nyomatékosította az MTVA.

Korábban az MSZP frakcióvezető-helyettese közleményben kifogásolta, hogy csak az M1 aktuális csatorna közvetíthet a vizes vb-ről. Szakács László szerint a kormány még a sporteseményt is alárendeli “saját gyűlöletkeltő kampányának”.

Az mno.hu azt írta, több televízió is olyan tartalmú levelet kapott, amely szerint akkor sem dolgozhatnak kameráikkal a vb helyszínein, ha épp nincs verseny, így abba a zónába sem léphetnek be, ahol a versenyzőket lehetne kérdezni.

A vizes vb-t július 14. és 30. között rendezik meg Budapesten és Balatonfüreden.

Forrás:MTI.hu

About hellorabakoz

Check Also

Baseball sapkájába rejtett kamerával leselkedett kislányok után a győri férfi

A győri egyenruhások rövid időn belül elfogták a leselkedőt. A rendőrségre érkezett bejelentés, miszerint Győrben, …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük