Home / Kapuvár / Rendőri évértékelő Kapuváron- nőtt a személyi sérüléses balesetek száma

Rendőri évértékelő Kapuváron- nőtt a személyi sérüléses balesetek száma

Több mindenben csökkenés volt tapasztalható, de a személyi sérüléses balesetek száma növekedett

Kiss Zoltán rendőr ezredes, a Kapuvári Rendőrkapitányság vezetője értékelte az elmúlt év eredményeit.

Évértékelő állománygyűlést tartott Kiss Zoltán rendőr ezredes 2017. március 22-én 10 órakor, ahol a rendőrkapitányság 2016. évben elvégzett munkáját foglalta össze. A rendőrkapitány az elmúlt évet áttekintve megállapította, hogy a rendőrkapitányság a kitűzött főbb stratégiai céljait, munkatervi feladatait teljesítette. Kiemelt társadalmi veszélyességű, a lakósság széles rétegeit érintő, illetve foglalkoztató bűncselekmények nem fordultak elő illetékességi területükön.

Az ezredes elmondta, hogy a regisztrált bűncselekmények számában, illetve a nyomozások eredményességében egyenletes teljesítmény, munkavégzés ábrázolódik. Stabilitás mellett fontos, hogy a bűncselekmények száma 7 év viszonylatában a legalacsonyabb volt, míg a 76,5%-os nyomozáseredményesség ezen időszak legkiemelkedőbb eredménye. A kapitányság példaértékű nyomozati munkáját mutatja a közterületen elkövetett bűncselekmények felderítésének 90,1%-os eredményessége is.

Kiss Zoltán kihangsúlyozta, hogy a Kapuvári Rendőrkapitányság 2016-ban is kiemelt figyelmet fordított a hozzájuk tartozó települések közterületeinek rendjére és védelmére, ezzel kapcsolatban is megköszönte az állomány munkáját. A közrend és a közbiztonság fenntartásában az elmúlt évben is fontos stratégiai partner volt a polgárőrség, ezért a rendőrkapitány elismerte a területükön működő egyesületek szolgálatait. Az idei évnek is kiemelt feladata lesz a lakosság kiemelkedő szubjektív közbiztonság-érzetének fenntartása, ennek érdekében az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyekkel és a polgárőrséggel történő közös feladatellátás jellemző lesz 2017. évben is.

A Kapuvári Rendőrkapitányság illetékességi területén a regisztrált közlekedési balesetek száma 2016-ban 11,4 %-os csökkenést mutat a 2015-ös év baleseti adataihoz viszonyítva, azonban a  személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek kapcsán kismértékű – 6%-os – növekedés tapasztalható.

A prevenció nem csak közlekedési, hanem bűnügyi területen is nagy hangsúlyt kapott a kapitányság mindennapjaiban, így a központi megelőzési programok széles körű oktatása mellett, számtalan figyelemfelhívó előadás megtartását is biztosították.

Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok megyei rendőrfőkapitány Kiss Zoltán rendőr ezredes 2016. évi értékelését elfogadta és meghatározta a rendőri állomány részére a 2017. év feladatait.

Forrás:Police.hu

About hellorabakoz

Check Also

A kapuvári rendőrök a korábbi halálos baleset helyszínén mérték a sebességet- 81 gyorshajtót fogtak

A kapuvári rendőrök többek között a 8611-es számú úton – a korábbi halálos baleset helyszínén …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük