Home / Megye / Ikrényi szén-monoxid mérgezés

Ikrényi szén-monoxid mérgezés

Az ikrényi család érezte, hogy valami nincs rendben, ezért értesítették a mentőszolgálatot.

A hivatásos tűzoltókat már a mentőszolgálat hívta a helyszínre, a családot kórházba szállították. A mérések során beigazolódott, hogy szén-monoxid került a levegőbe. Az esetet egy vízmelegítő okozta, amely gázpalackról üzemelt.

“A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet, hogy az elhanyagolt fűtőberendezések, kazánok, kályhák, valamint az elmaradt kémény felülvizsgálatok, a rosszul beépített, vagy meg sem épített szellőzők szén-monoxid visszaáramlásához vezethetnek.”

Életet menthet a szén-monoxid érzékelő is, hiszen időben riaszthat a veszélyre. Ezért javasoljuk a műszer beszerelését otthonába, még akkor is, ha tüzelő-fűtő berendezése zárt égésterű. Emellett fontos lehet a rendszeres szellőztetés, illetve a kémény és fűtőberendezés folyamatos ellenőriztetése.

Vajon mi a teendő, ha jelez a szén-monoxid érzékelő? Azonnal szellőztessen, ha lehetséges helyezze üzemen kívül a fűtőberendezését, menjen ki a szabad levegőre, majd értesítse a 112-es segélyhívó számot!

 

 

Forrás: Katasztrófavédelem

About Sz. Kálmán

Check Also

Az alkohol is hatással lehetett a bágyogszováti balesetre- Három sérült

Az egyenruhások 1644 esetben végeztek alkoholszondás ellenőrzést, amelynek során 13 járművezetőnél jelzett pozitív értéket a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük