Home / Beled / Megint óriási víz zúdult Győrre- A környék összes tűzoltója kellett a károk felszámolásához

Megint óriási víz zúdult Győrre- A környék összes tűzoltója kellett a károk felszámolásához

Hétfő délután hatalmas zivatar érte el Győrt és környékét. A Győr-Moson-Sopron megyei műveletirányítási központba hetvenöt riasztás érkezett a viharos időjárás miatti károkról.  A legtöbb bejelentés a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt történt, amely pincéket, alagsorokat, üzleteket árasztott el.

Képek a tegnapi eseményekről:


A győri, pannonhalmi, lébényi és csornai hivatásos tűzoltók munkáját, akik közel harmincan vettek részt a kárfelszámolási munkákban,  önkéntes tűzoltó egyesületek és önkéntes mentőszervezetek is segítették, összesen ötvenegy fővel, kilenc járművel. A szivattyúzási munkálatok egész az esti órákig tartottak.  Városszerte, többek között Győrben a Szellő, a Szigethy, a Baross, a Sport és az Ipar úton dolgoztak a hivatásos és önkéntes egységek, de a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban éjszaka is több szivattyú működött, ahol az alagsorból a gépészetet veszélyeztető nagy mennyiségű vizet több ezer négyzetméteres területről távolították el a tűzoltók. Délután Győr és Nagyszentjános között egy fa dőlt a vasúti pályára, így egy ideig a vasúti forgalom is szünetelt ezen a szakaszon. 

 

Képek: Ásványráró ÖTE , Győrújbarát ÖTE, Győrszemere ÖTE

Forrás: Katasztrófavédelem

About hellorabakoz

Check Also

Az alkohol is hatással lehetett a bágyogszováti balesetre- Három sérült

Az egyenruhások 1644 esetben végeztek alkoholszondás ellenőrzést, amelynek során 13 járművezetőnél jelzett pozitív értéket a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük