Home / Kapuvár / A gumi állapotára, a műszaki alkalmasságra voltak kíváncsiak a kapuvári zsaruk

A gumi állapotára, a műszaki alkalmasságra voltak kíváncsiak a kapuvári zsaruk

Kapuváron ellenőrizték a rendőrök az autósokat

A Kapuvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai 2018. január 29-én a város több pontján ellenőrizték a járművezetőket. Az ellenőrzések célja az volt, hogy a balesetek megelőzése érdekében felhívják figyelmét a közlekedési szabályok megtartására, a látás és láthatóság kiemelt szerepére. Beszéltek arról is, hogy a közlekedők milyen járművezetői magatartást tanúsítsanak különböző forgalmi helyzetekben –  például irányváltoztatás, előzés, autópályán történő közlekedés – a közlekedési balesetek megelőzése érdekében.

Hangsúlyozták, hogy csak olyan járművel vegyenek részt a közúti forgalomban, amely biztonságos közlekedésre alkalmas és megfelel a téli időjárási viszonyoknak. Az ellenőrzések kiterjedtek a járművek világító- és jelzőberendezéseinek, az ablaktörlők és a gumiabroncsok állapotára is.

A szakemberek a baleset-megelőzési tanácsok mellé hasznos közlekedésbiztonságot szolgáló ajándékokat adtak a járművezetőknek.

Íme a tanácsok:

A balesetek túlnyomó része mindig valamilyen emberi mulasztás miatt történik, ezért a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi jó tanácsokkal segíti közlekedőket:

 

  • Mindig az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek.
  • A biztonsági öv segítséget nyújt a sérülések súlyosságának enyhítésében, továbbá életeket is menthet, ezért a személygépkocsiban utazók mindig használjanak biztonsági övet.
  • Fontos a megfelelő követési távolság megtartása az előttünk közlekedő jármű mögött, hogy annak hirtelen fékezése esetén is biztonságosan meg tudjunk állni.
  • Az előzéseknél mindig figyelembe kell venni a szembejövő forgalmat és a manőver megkezdésekor meg kell győződni arról is, hogy másik jármű korábban nem kezdett-e előzésbe.
  • Soha ne előzzenek be nem látható kanyarban, bukkanóban, vagy ahol azt közúti jelzés tiltja.
  • Ha a szabálytalankodó járművezetőt látnak a biztonságra és a baleset elhárítására, törekedjenek!
  • Ha vezetés közben fáradtságot, vagy az érzékszervek tompulását tapasztalják, azonnal álljanak meg és tartsanak pihenőt!
  • A közlekedési szabályokat ne hagyják figyelmen kívül, és mindig körültekintően vegyenek részt a közlekedésben!
 Forrás és kép: Rendőrség

About hellorabakoz

Check Also

Az alkohol is hatással lehetett a bágyogszováti balesetre- Három sérült

Az egyenruhások 1644 esetben végeztek alkoholszondás ellenőrzést, amelynek során 13 járművezetőnél jelzett pozitív értéket a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük