Gusztustalan, undorító körülményekkel kellett szembesülnie a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak Peresztegen.

“A Pál-Húsbolt és Feldolgozó Kft. telephelyén a következő súlyos problémákat vélte felfedezni a hivatal:
- “az egység egész területén nem volt folyó meleg víz, hiányoztak a higiénikus kézmosás feltételei;
- az épületen kívül, a szabadban is végeztek résztevékenységeket, az ellenőrzés időpontjában például sertésfejet főztek, de a zsírsütéshez használt üstöt is kint helyezték el;
- a ládamosó helyiségben dugulás volt, a szennyvíz a kolbászt érlelésére használt terembe folyt;
- a pácolós hűtőkamrában az ajtókeret levált, a padozat sérült, nem résmentes, az ott tárolt élelmiszeren egérrágás nyomait, egérürüléket találtak az ellenőrök;
- az előállítás során keletkezett selejtet, valamint a kereskedelmi egységekből származó visszárut elkülönítés és jelölés nélkül, egyéb felhasználásra szánt élelmiszerekkel együtt tárolták;
- a dolgozók egészségügyi alkalmassága 2015-ben lejárt, érvényes egészségügyi nyilatkozattal egyikük sem rendelkezett;
- gyártmánylapot 12 termékről tudtak bemutatni, holott az árlista szerint a boltban 50 termékféleséget készítettek;
- napi nyilvántartást nem vezettek, nyomon követési rendszert nem működtettek”

A Nébih zárolta a fagyasztókamrát és tüzetesen átvizsgálta a tételeket. Ennek következtében körülbelül 9,5 tonna élelmiszer és 120 tétel esetében rendelkeztek a megsemmisítésről és a forgalomból való kivonásról, továbbá a Győr-Moson-Sopron megyei hentesektől visszahívták a bolt termékeit. Az eljárás még folyamatban van, de a bírság mértéke milliós nagyságokat ölthet.”
Forrás: index.hu